100 gaten in mijn buitenmuur

22-03-2020
Door Yolan Koster-Dreese   

Ongeveer 100 gaten zitten er nu in mijn buitenmuur! Gisteren is de spouwisolatie in mijn huis vernieuwd. Mijn huis, gebouwd begin jaren 70 van de vorige eeuw, was begin deze eeuw aan ons verkocht als een geïsoleerd huis. Recent heb ik dat eens laten nakijken en ‘isolatie’ begin jaren 70 heeft toch een andere betekenis dan begin jaren 20! De afgelopen jaren het platte dak bijna geheel laten bedekken door zonnepanelen, overal dubbel glas laten aanbrengen, dak- en vloerisolatie geregeld. En dan nu de spouwmuren volgespoten. Komende vrijdag heb ik een gesprek met iemand die mij gaat adviseren over het installeren van een warmtepomp naast de cv ketel.

Er voor zorgen dat ik zo min mogelijk energie verspil en zo veel mogelijk zelf opwek is al zolang als ik me kan herinneren belangrijk. Waar het kan maak ik gebruik van subsidie regelingen maar ook het overstappen op LED door het hele huis zorgen voor een positieve invloed op mijn bankrekening en op mijn gemoedsrust.

Niet iedereen kan het zo doen. Maar iedereen kan zich laten adviseren over wat er mogelijk is in je huis. En dan op basis van dat advies de juiste stappen zetten die passen bij je eigen opvattingen over energie gebruik en natuurlijk bij je portemonnee.

Neem maar eens een kijkje op deze site: 
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-%C3%A9n-bewoner 

of neem contact op met Duurzaam Montfoort https://www.duurzaammontfoort.nl/

Yolan Koster-Dreese, wethouder Montfoort