Bibliotheek komt tot leven

Door Progressief akkoord is lang en vasthoudend gestreden voor de terugkeer van de bibliotheek in de kernen Montfoort en Linschoten. Mede door de inspanningen van wethouder Yolan Koster (en voorganger Jocko Rensen) wordt vanaf vrijdag 5 juni dan eindelijk de eerste stap gezet en zal de bibliotheek in haar nieuwe vorm een plek krijgen. Niet een bibliotheek zoals we die kennen en waarmee we allemaal zijn opgegroeid, maar een bibliotheek als onderdeel van een nieuw netwerk van maatschappelijke, educatieve en culturele partners in de gemeente Montfoort onder de paraplu van Het Huis van Ervaring. Een laagdrempelige ontmoetingsplek en vrij toegankelijke voor de inwoners van de gemeente Montfoort.  

Vanuit een of meerdere locaties gaat in het Huis van Ervaring een bijdrage geleverd worden aan de doelstellingen van de gemeente: Lezen & Schrijven, Rekenen & Financiën, Digitaal, Werk en Zorg & Welzijn. Bibliotheek Het Groene Hart, de SWOM en de Gemeente Montfoort zullen gezamenlijk invulling gaan geven aan de nieuwe bibliotheekvoorziening. 

Progressief Akkoord is erg blij met deze belangrijke stap, vooral voor de inwoners van Montfoort die zo lang zonder deze voorziening hebben moet doen. Op 5 juni hijsen wij de vlag, lenen weer een boek en ontmoeten elkaar in het Huis van Ervaring!

nederlandse-vlag-150-225.jpg