Eerst doen dan pas denken

Lokaal Montfoort, maak van Luc Hoogstraten uw Fractievoorzitter!

5-11-2019 door de redactie 

Rob Jonkers en zijn compaan Mat Herben, u weet wel die man die de lijst van Pim Fortuyn heeft doen verdampen, waren tijdens de raadsvergadering van 4/11 weer eens op oorlogspad. Actie: ‘beschadig de wethouder’. Onder het motto “Eerst doen dan pas denken”’ met het gestrekte leefbare been erin.

Wat is er aan de hand?
Het gerucht gaat dat de Bloesemhof,  een kleinschalige groepswoning  nabij woon-zorgcentra De Bongerd en Antoniushof, wellicht door zorgorganisatie de Rijnhoven gesloten gaat worden. Wethouder Rensen was van dat gerucht niet op de hoogte anders had hij wel even contact genomen met de directie van Rijnhoven om te infomeren wat er aan de hand is.

Bij navraag, door onze achterban, tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat de Rijnhoven haar medewerkers een zwijgplicht had opgelegd. Met andere woorden: de wethouder kòn het niet weten.

Dit bovenstaande was voor Lokaal Montfoort voldoende om een motie van wantrouwen tegen de wethouder in te dienen.

Maar gelukkig zat het verstand op de publieke tribune van de raadszaal. Luc Hoogstraten, commissielid Lokaal Montfoort, begreep dat de haastig in elkaar geknutselde motie zeer onfatsoenlijk was en middels diverse WhatsApp berichten kon hij de grote roerganger van Lokaal Montfoort, Jonkers, op andere gedachten brengen. De motie werd ingetrokken maar excuses konden er niet vanaf.

Herben, de rechterhand en ‘spindoctor’  van Jonkers met een lange staat van dienst in de politiek, (wat we iedere vergadering weer aan moeten horen) had zo’n inschattingsfout  nóóit mogen maken. Enkel vanwege het spelletje, scoren over de rug van een ander. Dat is zeker niet in het belang van de inwoners van  Montfoort!

Ons advies:  maak Luc Hoogstraten fractievoorzitter van Lokaal Montfoort! Dan keert de redelijkheid terug in het debat.