Fietsbewegwijzering

Fietsbewegwijzering
Mogelijk heeft u ze ook gezien bij de rotonde Willeskop, recreatieve fietsers op zoek naar de Waardsedijk om via de uiterwaarden van de Hollandse IJssel naar Oudewater te fietsen. Maar de Waardsedijk is onvindbaar omdat de fietsbewegwijzering niet op orde is.

fietspad.JPG

Bedrijventerrein IJsselveld
In 2015 heeft de gemeente Montfoort een uitbreiding gerealiseerd aan de kop van bedrijventerrein IJsselveld. Naar aanleiding hiervan zijn fietspaden en routes veranderd, maar is de fietsbewegwijzering niet aangepast.

Fietsroutes
Momenteel wordt de recreatieve fietser via het bedrijventerrein IJsselveld langs Montfoort geleid in plaats van er naartoe. Door fietsroutes in en rondom Montfoort aan te passen kan het fietsgebruik verhoogd worden evenals het bezoek aan de binnenstad.


fietspad-2.JPG

Nieuwe borden
Progressief Akkoord heeft diverse keren bij de gemeente aangedrongen om de fiets bewegwijzering aan te passen. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeente onlangs aangegeven dat nu aan een partij opdracht is gegeven om nieuwe borden te plaatsen. Spoedig zal de fietsbewegwijzering dus aangepast zijn waardoor ook de Waardsedijk weer te vinden is.

Stallingsmogelijkheden
Progressief Akkoord zal zich ook inzetten om de bebording van het fietsknooppuntennetwerk op orde te krijgen en de stallingsmogelijkheden in de binnenstad van Montfoort te verbeteren.

Leon Snoek

November 2017