15 mei Lezing over de bibliotheek

Lezing over de bibliotheek

Op woensdag 15 mei organiseert Progressief Akkoord een openbare bijeenkomst over de bibliotheek in Montfoort. Daarvoor is een inspirerende spreker uitgenodigd.

In Montfoort is momenteel geen bibliotheek en dat vinden veel mensen erg jammer. Gelukkig onderzoekt de gemeente inmiddels  de mogelijkheden om de bieb weer terug te brengen. Hoe de dienstverlening van de nieuwe bibliotheek eruit gaan ziet en in welke vorm de bibliotheek terugkomt is nog niet bekend.

Han Bovens, fractievoorzitter: “De bibliotheek-van-nu laat zich het beste omschrijven als ‘maatschappelijke bibliotheek’. Midden in de samenleving en veel meer dan alleen een uitleenpunt voor boeken. Er is ook aandacht voor media-wijsheid bij kinderen, taallessen voor vluchtelingen, digitale vaardigheden voor ouderen, ontmoeting, exposities en nog veel meer. Wij vinden het belangrijk om ons een beeld te vormen van de mogelijkheden voor Montfoort.”

Spreker op de avond is Mark Deckers. Hij is een professional in vernieuwende bibliotheekconcepten en heeft op vele plekken in het bibliotheekwezen gewerkt: als bibliothecaris, als projectleider van innovatieprojecten, als directeur en als adviseur van lokale bibliotheken en provinciale en landelijke bibliotheekinstellingen. De afgelopen tien jaar schreef hij op zijn weblog www.markdeckers.net  meer dan 1.000 berichten over het bibliotheekwerk.

Wethouder Jocko Rensen zal een reactie geven op de visie van Mark Deckers. Iedereen is welkom op het Stadskantoor van Montfoort. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De maatschappelijke bibliotheek - Kansen voor Montfoort!

Programma

 

19.45                     Inloop en koffie

20.00                     Welkom door Han Bovens, fractievoorzitter Progressief Akkoord

20.15                     Lezing Mark Deckers over “de maatschappelijke bibliotheek”

21.00                     Gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie

21.30                     Reactie door Jocko Rensen, wethouder en portefeuillehouder bibliotheek

22.00                     Afsluiting en gelegenheid tot napraten

 

Datum: woensdagavond 15 mei

Locatie: De Raadszaal in het stadskantoor van Montfoort