Commissie

 

Eric Vink (commissielid)

4. Eric Vink.jpg

Mooi centraal gelegen in het Groene Hart, dat was de reden om zo’n dertig jaar geleden te verhuizen naar Linschoten. We wonen er met veel plezier en dat wil ik graag zo houden. Sinds november 2016 ben ik daarom forumlid, met speciale aandacht voor ruimtelijke ordening, landschap en burgerparticipatie. De politiek is niet nieuw voor me. In Haarlem draaide ik mee in de - toen nog - PPR en in de eerste tien jaar hier zat ik in het bestuur van Progressief Akkoord. Daarna kregen mijn gezin en werk voorrang, tot GroenLinks me vroeg als forumlid voor Progressief Akkoord. Naast mijn betrokkenheid bij de omgeving breng ik ervaring vanuit mijn werk mee. Ik ben adviseur communicatie en participatie en begeleid veel gemeenten (en andere overheden) bij projecten die ingrijpen op de leefomgeving. Het goed betrekken van burgers leidt tot betere plannen met meer begrip voor wat nodig is en wat niet. Dat geluid breng ik graag de gemeentelijke politiek binnen.

 

 

Netty Dorrestijn (commissielid)

10. Netty Dorrestijn.jpeg.jpg

Ik ben werkzaam als directeur van een stichting die de ontwikkeling en duurzame productie van kwalitatief hoogwaardige en betaalbare biotherapeutica voor ontwikkelingslanden in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Wereldgezondheidsorganisatie, mogelijk maakt (UCAB). Nevenactiviteit: lid van de adviesraad van de stichting Running Blind. De gemeente Montfoort omvat mooie en levendige plaatsen om te wonen en te leven. Door onderlinge verbinding te creëren vanuit het bestuur kan deze gemeente voor en met haar inwoners, niemand uitgezonderd, de uitdagingen van de toekomst vorm geven.

Ilse van der Horst (commissielid)

Ilse-commissielid.jpg

Mijn naam is Ilse van der Horst, ik ben 27 jaar en mag mijzelf een echte Montfoortenaar noemen. Maandag 26 oktober ben ik aangetreden als commissielid voor Progressief Akkoord.

Zo’n twee jaar geleden ben ik bij PAK gekomen via Leon Snoek. Ik voelde mij al gauw thuis bij PAK, een diverse club met mensen die met elkaar verbonden zijn door dezelfde politieke idealen. Ik vind het ontzettend interessant om te discussiëren over wat er in onze gemeente speelt. Daarbij vind ik het belangrijk om niet alleen te dromen over hoe je wilt dat de lokale samenleving eruit ziet, maar er ook echt wat aan te dóén!

Daarom ben ik heel blij dat ik zo snel al een positie als commissielid kan vervullen. Ik neem het stokje over van Paul. Ik wil hem hartelijk danken voor deze kans. Paul zal zich actief blijven inzetten voor PAK: we zullen veel met elkaar optrekken.

In het dagelijks leven ben ik gemeenteambtenaar. Ik weet dus al hoe een gemeentelijke organisatie van binnen werkt. Die kennis kan ik als commissielid goed gebruiken. In mijn werk als beleidsadviseur Duurzaamheid en in mijn vrijwilligerswerk als bestuurslid bij Platform Duurzaam Montfoort zet ik mij in voor een beter klimaat. Ik hoop als commissielid van PAK ook een positieve impact te hebben op onze gemeente.