Montfoort wil de bibliotheek terug

Update 1 maart 2019

bieb-5.JPG


Onderstaand een heldere uitleg van de Wethouder om het voor elkaar te krijgen om vanaf 1 januari 2020 weer een bibliotheek te hebben!!

 

-

December-2017
Dat het sluiten van de bibliotheken in Montfoort en Linschoten een grote vergissing was, is inmiddels wel duidelijk. Veel inwoners missen hun bieb en willen weer in hun eigen woonkern boeken lenen, kranten/tijdschriften lezen en elkaar ontmoeten.
bibliotheek-1.jpg

Progressief Akkoord wil zo snel mogelijk weer een volwaardige bibliotheek hebben in onze gemeente.

Bibliotheken zijn allang niet meer allen uitleenpunten voor boeken en tijdschriften. De bieb speelt een grote rol in het terugdringen van laaggeletterdheid en helpt bij het digi-wijzer maken van kinderen èn ouderen. En dat is belangrijk in een tijd waar mensen steeds meer zelf (digitaal) moeten regelen. Bovendien is de bibliotheek een plek van ontmoeting. Er worden activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. En waar veel vrijwilligers met plezier actief zijn. De bieb is waardenvrij en daarom waardevol!

Het is belangrijk dat mensen op een prettige en laagdrempelige manier toegang hebben tot kennis en informatie. De bibliotheek is van iedereen en voor iedereen en levert daarmee een bijdrage aan cultuur, economie en welzijn. De bibliotheek mag in Montfoort niet ontbreken!

Progressief Akkoord wil dat in 2018 de bibliotheek weer terug is in de kernen Montfoort en Linschoten.

UPDATE nav Raadsbesluit 5 februari 2018.

Afgelopen maandag 5 febr. jl is een eerste stap gezet op de weg naar terugkeer van de bibliotheek in zowel Montfoort als Linschoten. Progressief Akkoord heeft samen met vier andere partijen (D66, CU, VVD en IBM) via een motie het college opgedragen om voor eind mei met een bibliotheekvisie te komen. Dit stuk zal dan uiteindelijk het uitgangspunt vormen in de raad om de volgende stap te kunnen zetten.

Uit ons verkiezingsprogramma:

Progressief Akkoord ziet voorzieningen in beide kernen, zoals een bibliotheek, als een randvoorwaarde voor een sterke samenleving. Om voorzieningen betaalbaar te houden, willen we deze zo veel mogelijk in dezelfde gebouwen combineren.

Initiatief bibliotheek in Montfoort en Linschoten terug op de agenda.

De bibliotheek komt weer in Montfoort en Linschoten. Als ontmoetingsplek en om inwoners wegwijs te maken in de complexheid van de digitale wereld, als antwoord op laaggeletterdheid. Maar vooral om er een goed boek te vinden.

Download ons verkiezingsprogramma

Schrijf je nu in voor
onze nieuwsbrief!

Compleet Verplichte velden *