QR Fit-route officieel geopend

Op dinsdag 30 mei heeft Wethouder Kees van Dalen de QR Fit-route officieel geopend. Hij was aanwezig bij de start van de route en nam zelf actief deel aan verschillende oefeningen en activiteiten langs de route. Als wethouder van de gemeente Montfoort toonde hij zijn betrokkenheid en enthousiasme voor dit initiatief door zelf deel te nemen en het belang van bewegen en gezondheid te benadrukken.

15 kilometer
De QR Fit-route is een traject van ongeveer 15 kilometer tussen de woonkernen Montfoort en Linschoten. Het is een innovatief concept waarbij QR-codes worden gebruikt om verschillende fitnesstoestellen, speeltoestellen en educatieve natuurspeelplaatsen langs de route te markeren. Deelnemers kunnen met behulp van hun smartphone de QR-codes scannen en toegang krijgen tot informatie, oefeningen en spellen die gericht zijn op sport, beweging en educatie.

 

Bootcamp
De route is ontworpen met actieve participatie van lokale ondernemers, inwoners en omwonenden, die de fitnesstoestellen en speeltoestellen hebben helpen aanleggen. Langs de route kunnen ondernemers ook gezonde, lokale producten zoals groenten en fruit, en diensten zoals bootcamp, fitness en vitaliteitscoaching aanbieden.

Integraal onderdeel
De QR Fit-route sluit ook aan op bestaande regionale en lokale routes, waardoor het een integraal onderdeel wordt van het bredere netwerk van wandel- en fietspaden. Dit bevordert niet alleen de fysieke activiteit, maar verbindt ook de gemeenschappen van Montfoort en Linschoten op een leuke en interactieve manier.