Verkiezingsbelofte ingelost: in 2023 gaat de school open!

Het was nog even spannend of de nieuwe coalitie zou blijven bij haar bezwaren tegen de bouw van het scholencomplex aan de Parklaan. Maar of het nu ‘voortschrijdend inzicht’ is geweest, of ‘ingedaald reëel besef’, feit is dat er uiteindelijk groen licht is gegeven aan de realisatie van het oorspronkelijke plan van onze voormalig wethouder Yolan Koster.

En daar kunnen wij uitermate tevreden over zijn, alleen al omdat Progressief Akkoord hiermee haar belangrijkste verkiezingsbelofte alsnog inlost. Maar vooral tevreden voor het onderwijs aan al die Montfoortse kinderen, omdat verder uitstel van scholenbouw onverantwoord zou zijn geweest, gezien de slechte staat van de huidige gebouwen.

Inmiddels heeft een sloopbedrijf haar ijzeren klauwen gezet in de oude Hoflandschool aan de Parklaan en kan er spoedig gestart worden met de nieuwbouw. Wij kijken reikhalzend uit naar de feestelijke ingebruikname van het complex eind 2023, waarin naast de Howiblo, de Hobbitstee en de Graaf Jan, ook het kinderdagverblijf zal worden gehuisvest.