Met oog op de Houtwerf

Op zoek naar geschikte woningbouwlocaties laten we gemakshalve boven de gemeente Montfoort eens ‘n kleine drone snorren. Dan zien we met wat zoeken het perceel aan de Bovenkerkweg opdoemen, evenals dat aan de Johan de Ridderlaan. Op beide locaties is reeds aanvang genomen met de bouw van enkele woningen.
Helaas onvoldoende om te voldoen aan de lokale behoefte, maar nu even niet gezeurd: elke woning telt in deze tijd van grote woningschaarste.

Boven Linschoten laten we het mechanische oog dwalen boven een compact bedrijventerrein aan de Korte lange Linschoten Oostzijde, waarop decennialang een gerenommeerde
houthandel heeft gezorgd voor lokale werkgelegenheid. Een uitgelezen mogelijkheid om er –naar schatting- een vijftigtal woningen te verwezenlijken. Menig Linschotenaar zal er tijdens zijn dagelijks ommetje langs dit pittoreske deel van het dorp een hoopvolle blik op werpen.

Wat zou het toch fantastisch zijn mocht dit unieke plekje ooit een woonbestemming krijgen, conform de aangenoemen woonvisie, voor jongeren en ouderen. Inmiddels hebben betrokken inwoners een klein comité gevormd om de mogelijkheden voor dit woonwijkje te onderzoeken. Ook de politiek is benaderd om de wegen ernaar toe te verkennen, mits de huidige eigenaar uiteraard bereid gevonden wordt groen licht te geven aan dit nobel doel.

Het zacht sonore geluid van het dronemotortje sterft langzaam weg boven het voormalige houtbedrijf in Linschoten, dat wellicht in de toekomst de trotse benaming ‘Houtwerf’ gaat krijgen.

 

Han Bovens, raadslid