Bibliotheek

 

De bibliotheek is terug. In een nieuw jasje, onder het dak van het Doe Mee Huis. Mensen helpen die moeite hebben met lezen en schrijven, ouderen leren omgaan met computer en tablet, een gesprek aan de koffie-/leestafel, hulp bij het invullen van een formulier en natuurlijk een plek om een goed boek te lenen. Progressief Akkoord draagt dit initiatief een warm hart toe en hoopt dat in de komende jaren dit zal uitgroeien tot een volwaardig en bloeiend gemeenschapshuis.

Bibliotheken zijn allang niet meer alleen uitleenpunten voor boeken en tijdschriften. De bieb speelt een belangrijke rol in het terugdringen van laaggeletterdheid en helpt bij het digi-wijzer maken van kinderen en ouderen. En dat is belangrijk in een tijd waar mensen steeds meer zelf (digitaal) moeten regelen. Bovendien is de bibliotheek een plek van ontmoeting.

Er worden activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. En waar vrijwilligers met plezier actief zijn.
Het is belangrijk dat mensen op een prettige en laagdrempelige manier toegang hebben tot kennis en informatie. De bibliotheek is van iedereen en levert daarmee een bijdrage aan cultuur, economie en welzijn. De bibliotheek is waardevrije en daarom waardevol!