Binnenstad

 

De binnenstad van Montfoort wordt gefaseerd aangepakt. Werkzaamheden die tot doel hebben dat voetgangers en fietsers ruim baan krijgen. De stad wordt autoluw en terrassen worden verder ontwikkeld. Om de kwaliteiten van Montfoort een plaats te geven in het regionale toerisme vindt Progressief Akkoord het nodig een duidelijke (city) marketing te voeren. Dit vergt samenwerking tussen de gemeente, de ondernemers en de inwoners. Montfoort maken we samen.

De stad, dat zijn wij zelf. Het is in ons aller belang om de kernen van Montfoort en Linschoten mooi en leefbaar te houden. En soms vraagt dat om een stevige ingreep. Zo wordt binnenkort het gebied rondom de Hofstraat aangepakt en gaat over een tijdje ook het Burgemeester de Geusplein een ware facelift ondergaan. En het autoluw maken van de binnenstad in Montfoort is een keuze in het belang van voetganger en fietser, waarbij tegelijkertijd het belang van de middenstand niet uit het oog wordt verloren. Het blijft namelijk mogelijk de binnenstad met de auto te bereiken, met dien verstande dat de automobilist zich meer en meer te gast gaat voelen in het voordeel van hen die te voet of per fiets komen.

Daarnaast zal er ook gewerkt worden aan het aantrekkelijk maken van de openbare ruimten. Waar mogelijk zullen terrassen worden uitgebreid, voor eigen inwoners én voor de bezoekers van buitenaf, die onze mooie gemeente per boot en per fiets weten te vinden. En als kers op de taart verfraaien wij wat ons betreft De Plaats met een fontein en het Burgemeester de Geusplein met een muziektent.