Toerisme

 

Voor de Montfoortse economie wordt toerisme steeds belangrijker. Inkomsten daaruit stijgen en dat geldt ook voor de toeristisch-recreatieve sector in de provincie Utrecht. Voor onze lokale economie is het van belang dat een deel van die inkomsten in onze gemeente terugvloeien. Progressief Akkoord wil zich blijven inzetten voor de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Bijvoorbeeld door het beter toegankelijk maken van ons buitengebied met een fijnmazige netwerk aan fiets- en wandelpaden.

Of je nu vanaf Marnemoende per gehuurde sloep het stadje Montfoort binnenvaart of vanaf een regionaal fietsknooppunt naar het hart van Linschoten wordt geleid, menig bezoeker zal aangenaam verrast zijn door hetgeen hij daar aantreft. Een goed geconserveerd historische omgeving, die uitnodigt om verkend te worden. En trotse inwoners die in museum en via rondleidingen de bezoekers meenemen in het oude verhaal van deze streek.

Montfoort en Linschoten hebben veel te bieden en daar zou wat Progressief Akkoord betreft best nog wel wat meer uit te halen zijn. Niet alleen met aandacht voor voldoende horeca, maar ook door een actieve marketingstrategie, waarmee onze gemeente nog wat nadrukkelijker op de toeristische kaart wordt gezet. Voor een mooie fiets-, wandel- of vaartocht is Montfoort/Linschoten dé uitgelezen plek in het Groene Hart!