Woningbouw

 

Bouwen van huizen is essentieel voor Montfoort. In de woonvisie is gekozen voor het bouwen van 430 woningen tot 2030. Met aandacht voor sociale huur (130 woningen), maar ook voor middenhuur en goedkope koop. Progressief Akkoord ziet graag een extra impuls toegevoegd aan doorstroming van senioren naar andere woningen. Met deze keuzes bieden we niet alleen een nieuw thuis voor onze jeugd, ouderen en vele andere groepen, maar houden we ook de voorzieningen in stand. 

In de hoop dat de stagnering in de woningdoorloop eindelijk kan worden vlotgetrokken, zien wij reikhalzend uit naar het geluid van heipalen op de aangewezen bouwlocaties. Betaalbare sociale huurwoningen, voldoende aanbod in het middensegment, evenals appartementen voor senioren moeten in de nabije toekomst gaan zorgen voor de beoogde dynamiek op de Montfoortse woningmarkt. Het terrein aan de Bleek is een uitgelezen locatie om daar een begin mee te maken.

En dat geldt ook voor de Doeldijk, waar een woon-/zorgcomplex én een intramuraal zorgcentrum verrijzen. Nadat het scholencomplex zich gaat nestelen aan de 
Parklaan, zal op de huidige locatie aan de Van Damstraat een Ouderenhuis en een voorziening voor Obliek verschijnen.

Tevens krijgt Linschoten nog een fikse uitbreiding in Rapijnen en op het Burgemeester de Geusplein. Kortom, hoog tijd om de stijgers op te trekken!