Herinrichting Hofstraat-Om 't Hof-Hofplein

In de binnenstad van Montfoort worden het Hofplein, Om ’t Hof en Hofstraat opnieuw ingericht (van het Oude Stadhuis via de Grote Kerk tot aan het Medisch centrum). De binnenstad wordt hierdoor beter toegankelijk voor wandelaars, minder validen en fietsers. De auto wordt er gast.


De herinrichting van deze straten is de uitvoering van een eerder raadsbesluit. De raad heeft toen besloten om de binnenstad aantrekkelijker voor winkelen en recreëren te maken. Eerder werden al aanpassingen in rijrichtingen van auto’s in de binnenstad doorgevoerd. Binnenstad toegankelijker voor rolstoelen en kinderwagens

Progressief Akkoord is verheugd dat de route vanaf de provinciale weg tot aan de Hoogstraat zo wordt aangepast dat voetgangers met rolstoelen, rollators of kinderwagens veilig het centrum kunnen bereiken. Ter hoogte van het Antoniushof komt er een zebrapad en op het Hofplein wordt langs het stadskantoor een voetpad aangelegd. Fietsers kunnen dan langs een veilige en comfortabele route door de binnenstad rijden.

hofstraat-lr.PNG

Riool wordt ook meteen klimaatbestendig gemaakt

In de betreffende straten wordt tegelijk het riool gemoderniseerd waardoor regenwater niet meer gemengd wordt met het rioolwater, maar geïnfiltreerd wordt in de bodem. Wateroverlast bij zware regenbuien wordt hierdoor beperkt. Het is belangrijk om hier alvast op te anticiperen omdat zware regenbuien vaker voor gaan komen door klimaatverandering.

Progressief Akkoord wil daarnaast parkeerplaatsen voor fietsen en heeft tijdens de raadsvergadering nog om voldoende ruimte voor fiets parkeren gevraagd en een oplaadpunt voor elektrische fietsen nabij Het Oude Stadhuis. Zodat inwoners en toeristen makkelijk hun fiets kwijt kunnen als zij boodschappen doen, winkelen of een terrasje pakken.