Kandidaten 2022

Vernieuwing en verjonging:  dat is het beeld van de kandidatenlijst van Progressief Akkoord voor de verkiezingen van maart 2022. Aanvoerder van de lijst is Ilse van der Horst (28) uit Montfoort. Gevolgd door Paul Pennarts (57) uit Montfoort en Anna van Eijk-Eling (31) uit Linschoten.

Ilse van der Horst-Paul Pennarts-Anna van Eijk-Eling

Dit trio staat klaar om voor Progressief Akkoord een nieuwe raadsperiode in te gaan. Ze hebben de nodige ervaring in de politiek en hebben ervaren partijgenoten achter zich staan die posities in commissies en steunfracties vervullen.

Lijsttrekker Ilse van der Horst is niet onbekend met het raadswerk.  Sinds twee jaar is zij commissielid. Ilse is geboren en getogen Montfoortenaar en woont samen met haar vriend. In het dagelijks leven is ze beleidsadviseur duurzaamheid bij de gemeente De Ronde Venen. “Duurzaamheid gaat mij aan het hart. Ik wil dat het ook voor mijn generatie én toekomstige generaties hier fijn leven is. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe moeilijk het is als starter een woning te kopen. Ik wil mij daarom inzetten voor woningbouw voor jongeren. Jongeren in Montfoort en Linschoten verdienen dat.”

Paul Pennarts is jarenlang commissielid geweest en staat dus nu kandidaat voor de gemeenteraad.  Paul is als internet ondernemer actief in de marketing en techniek. “Montfoort is een fijne plek om te wonen en ik zet mij in om dit voor de inwoners zo goed mogelijk in stand te houden. Mijn aandacht gaat uit naar het continueren van een goed ondernemersklimaat, zorgvuldig om gaan met onze groene omgeving en aandacht voor onze verenigingen die Montfoort en Linschoten telt.”

Nieuwkomer in de politiek is Anna van Eijk-Eling uit Linschoten, waar zij is geboren en getogen en met haar man en kinderen woont. “Voor mij was Linschoten een heerlijke plaats om op te groeien. Veel groen, een veilige omgeving en alle noodzakelijke voorzieningen. Dat gun ik iedereen en daar wil ik mij hard voor maken in de gemeenteraad. Anna heeft bestuurservaring opgedaan in het Oranjecomité van Linschoten waarin zij jaren actief is geweest en als lid van de ouderraad van de kinderopvang in Linschoten. In het dagelijks leven werkt Anna als bedrijfsleider in een boekhandel.

“We zijn erg blij met onze kandidatenlijst”, zegt Mariette Pennarts, voorzitter van Progressief Akkoord. “Het is niet zo makkelijk om in deze tijd mensen te vinden die hun tijd en energie in het raadswerk willen steken. Ilse en Anna zijn jonge vrouwen; die zien en horen we veel te weinig in de politiek. Het is ook fijn dat de  huidige raads- en commissieleden Leo Hammerdorp, Eric Vink, Han Bovens en Leon Snoek actief blijven bij Progressief Akkoord.  Daarmee combineren we ervaring met nieuwe energie!”

Bekijk de hele lijst-->>

In Progressief Akkoord werken de Onafhankelijken, PVDA en GroenLinks samen aan een sterke en slagvaardige gemeente. Wij zijn sinds 1974 een stabiele factor in de lokale politiek.