Actueel

Lees hier het laatste nieuws van Progressief Akkoord. Je kan je ook aanmelden voor de onze nieuwsbrief. Op de Hoogte

5 januari 2022

Verduurzaming van woningen betaalbaar voor iedereen

De verduurzaming van je woning kan aardig wat geld kosten. Die investering verdient zich snel terug, maar je moet het geld wel hebben liggen om de investering te kunnen doen. Dat hoeft nu niet meer dankzij een nieuwe regeling van de gemeente: de Gemeentelijke Verduurzaming Regeling (GVR).

4 januari 2022

Herinrichting Hofstraat-Om 't Hof-Hofplein

In de binnenstad van Montfoort worden het Hofplein, Om ’t Hof en Hofstraat opnieuw ingericht (van het Oude Stadhuis via de Grote Kerk tot aan het Medisch centrum). De binnenstad wordt hierdoor beter toegankelijk voor wandelaars, minder validen en fietsers. De auto wordt er gast.

3 januari 2022

Magere omgevingsvisie voorzien van groen randje

De raad van Montfoort heeft in december een geheel nieuwe omgevingsvisie vastgesteld. Met de komst van de Omgevingswet medio 2022 krijgt al het oude ‘ruimtelijk instrumentarium’ een nieuw jasje. Zo vervangt deze visie de Dorpsvisie Linschoten en de Totaalvisie Montfoort.

26 december 2021

Kandidaten Progressief Akkoord Vernieuwing en verjonging

Montfoort/Linschoten- Vernieuwing en verjonging: dat is het beeld van de kandidatenlijst van Progressief Akkoord voor de verkiezingen van maart 2022. Aanvoerder van de lijst is Ilse van der Horst (28) uit Montfoort. Gevolgd door Paul Pennarts (57) uit Montfoort en Anna van Eijk-Eling (31) uit Linschoten.

8 november 2021

Algemene beschouwing begroting 2022

Hoewel we het gevoel hebben dat wij hier in Montfoort beslissen over Montfoort, vergeten we af en toe dat wij ons slechts kunnen bewegen in een relatief klein hokje. Binnen dat hokje kunnen we natuurlijke de voor Montfoort belangrijke beslissingen nemen. Zeker de laatste tijd wordt er behoorlijk gerommeld aan dat hokje en veranderen de kaders waarbinnen wij ons kunnen bewegen snel.

27 oktober 2021

Linschoten breidt uit in Park Rappijnen

Het gebied op en rond Rapijnen is door de provincie Utrecht en gemeente Montfoort aangewezen als mogelijke woningbouwlocatie. Onlangs hebben de ontwikkelende partijen BPD en UrbanMade samen met de gemeente een eerste ruimtelijke verkenning opgestart. Deze verkenning vindt plaats binnen het gecombineerde gebied van Sportpark Rapijnen en de “Kavel de With”.

Met onze nieuwsbrief willen wij graag informeren over onderwerpen die spelen in Montfoort en Linschoten.