Actueel

Lees hier het laatste nieuws van Progressief Akkoord. Je kan je ook aanmelden voor de onze nieuwsbrief. Op de Hoogte

5 oktober 2021

De raad van Montfoort vergeet de toekomst van jongeren

Dat deed de gemeenteraad toen ze tegen de Regionale Energie Strategie (RES) stemde. In de RES staat hoeveel duurzame energie Montfoort en 15 andere gemeenten in de regio willen gaan opwekken. Dat moet met zonnepanelen op daken, en zonnepanelen op de grond en/of windmolens.

4 oktober 2021

Montfoort neemt plaats op de achterbank, een gemiste kans

Het trotse stadje Montfoort in het Groene Hart zegt stoer: ‘Wij doen niet mee met het klimaatakkoord, want we vinden windturbines niet mooi’ én ‘de manier waarop het aan ons gevraagd is, bevalt ons niet’. Dit zijn de belangrijkste argumenten die tijdens de raadsvergadering op 27 september naar voren zijn gebracht door de tegenstanders van de RES (Regionale Energie Strategie).

1 oktober 2021

Progressief Akkoord wil geld voor betaalbare woningbouw

De weinige woningen die in de gemeente Montfoort gebouwd worden zijn vaak duurdere koopwoningen. Denk aan de woningen nabij sportpark Hofland en de woningen nabij de Vaart in Linschoten. Inwoners hebben behoefte aan betaalbare woningen Onder inwoners is er een grote behoefte aan sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Maar 16% van de woningen in Montfoort en Linschoten zijn sociale huurwoningen. Dit percentage neemt nog verder af door de bouw van duurdere koopwoningen.

6 juli 2021

Op weg naar vernieuwd Burgemeester de Geusplein

Tijdens de raadsvergadering van 5 juli jl. stond de herontwikkeling van het Burgemeester de Geusplein op de agenda. Een week eerder hielden insprekers tijdens de Commissie Ruimte een vurig pleidooi om wederom een ‘kloppend dorpshart’ te creëren. We weten inmiddels allemaal dat het huidige hart behoorlijke slijtageverschijnselen vertoont, waarbij het nog maar de vraag is of welke behandeling dan ook enige soelaas zal bieden. In ieder geval is Progressief Akkoord ervan overtuigd dat de huidige staat van De Vaart vraagt om een ingrijpende oplossing, die ervoor gaat zorgen dat het hart ook in de toekomst blijvend zuurstof krijgt.

1 juli 2021

Windturbine-uitspraak Raad van State uitgelegd

Windturbine-uitspraak Raad van State niet heel spannend De Raad van State floot op 30 juni jl. de regering terug op het windenergiedossier. De normen die Nederland hanteert voor geluid, slagschaduw en veiligheid zijn onvoldoende onderbouwd. Dat oordeelde de hoogste bestuursrechter naar aanleiding van een procedure over een Gronings windpark. Bij tegenstanders van windturbines ging in het hele land de vlag uit, voorstanders vrezen nu voor forse vertraging. Maar het is allemaal een stuk minder spannend dan het klinkt.

8 juni 2021

Ik heb een enorme passie om dingen te laten lukken

Interview met wethouder Yolan Koster Terwijl de samenleving zich langzaamaan losmaakt uit de wurggreep van de pandemie, moeten wij als redactie van Op de Hoogte het geplande interview helaas nog ‘op gepaste afstand’ doen. Dus zetten we op vrijdagochtend 21 mei jl. vanuit keuken, werkkamer en kantoorruimte routinematig onze schermpjes aan. Achter een ervan zit Yolan Koster, wethouder Sociaal Domein in Montfoort. Wij zijn nieuwsgierig naar haar achtergrond en benieuwd naar haar visie op lokale kwesties. We boffen. Yolan praat makkelijk, heeft het hart op de tong en lardeert het gesprek met enige vrolijkheid.

Met onze nieuwsbrief willen wij graag informeren over onderwerpen die spelen in Montfoort en Linschoten.