Actueel

Lees hier het laatste nieuws van Progressief Akkoord. Je kan je ook aanmelden voor de onze nieuwsbrief. Op de Hoogte

15 februari 2021

Voor niets gaat de zon op

Progressief Akkoord doet voorstel voor zonnepalen op daken Zonnepanelen op daken wekken schone en goedkope energie op. Bovendien kost het geen extra ruimte: een dak houdt je droog maar gebruik je verder niet. Zonnepanelen op daken zijn dus een echte ‘no regret’ maatregel die wij van harte ondersteunen. PAK en de VVD hebben daarom het college de opdracht gegeven om zonnepanelen op daken actief te stimuleren.

3 februari 2021

Montfoortse politiek begrijpt impact duurzame energie op het nippertje

Het spande erom, maandag 1 februari. Bijna had de Montfoortse raad windenergie de nek om gedraaid. Maar met één stem verschil werd die optie nog even open gehouden. En dat was verstandig, want anders kunnen we de gemeentelijk duurzaamheidsambitie voorlopig wel vergeten.

3 februari 2021

Regionale Energie Strategie en de opdracht

De weinige woningen die in de gemeente Montfoort gebouwd worden zijn vaak duurdere koopwoningen. Denk aan de woningen nabij sportpark Hofland en de woningen nabij de Vaart in Linschoten. Inwoners hebben behoefte aan betaalbare woningen Onder inwoners is er een grote behoefte aan sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Maar 16% van de woningen in Montfoort en Linschoten zijn sociale huurwoningen. Dit percentage neemt nog verder af door de bouw van duurdere koopwoningen.

Met onze nieuwsbrief willen wij graag informeren over onderwerpen die spelen in Montfoort en Linschoten.